top of page

Sheltiehvalp Lukes størelse...

Denne sheltie size chart har jeg brugt siden jeg begyndte med opdræt og den passer altså utrolig godt! Denne side jeg linker til kan man læse meget mere omkring str. , forudsigelser og lign. Siden jeg fik min første sheltie i 1999 og startede mit opdræt i 2004 med DKK opdrætteruddannelsen har mange ting ændre sig , men egentlig ikke det jeg stadig går efter. At opdrætte sheltier efter standarden med en sund sjæl i en sund krop. De mange gamle opdrættere har jeg lyttet til og taget lidt af hvert og forsøgt at stykke sammen til mit eget. Det jeg så godt kan lide ved, at opdrætte netop denne race som ikke hører til jordens nemmeste at få korrekt, er , at man aldrig bliver færdig med at være færdig...dem der tror det vil jeg betegne som netop...færdig!

Jeg kan fortælle en af de ting jeg bøvlede med i startopdrættet var overlinjen...den var fin når hunden stod , men under bevægelse "dykkede" den. Det er det man lærer af , at være på udstilling og få bedømt sine hunde for selvfølgelig er de jordens bedste hunde når man kommer hjem med dem igen, men man skal altid se på om der er ting der går igen når du alver...laver du de samme fejl eller bliver det bedre? Bliver afkommet bedre end forældrene osv? Til næste år har vi faktisk 20 års jubilæum og håber på mange år endnu. Der er jo ikke blevet opdrættet kuld her hvert år, men det er blevet til en del hunde med exelent på udstilling, ck og cert og ikke mindst har vi været heldige at finde nogle virkelig gode hundehjem hvordan vi stadig har fast kontakt med de allerførste hvalpe fra A-kuldet <3 . Det priser vi os lykkelige over. Overvejer du alv med din sheltie er det mit håb, at du vil lytte til dem med flere år i racen og som seriøst går op i det .Din opdrætter vil som regel altid gerne råde dig. Du må ikke tro du kan tjene penge, ved at opdrætte sheltier ,dertil skal du finde dig et arbejde hvor du får løn fra du kommer til du går hjem. Det kræver ind imellem store investeringer og ind imellem er du uheldig og der kommer ingen hvalpe, det er gamet! Når det så lykkes er det en dejlig ting når man især kan beholde generation efter generation og dermed virkelig lære sine linjer at kende <3 .Det var lige lidt tanker fra en efterhånden moden (må man vel ved at være som 48 årig ;-) kennel mutter <3.


72 visninger

Seneste blogindlæg

Se alle

Nye dyr!

Comentarios


bottom of page